Een dansproject rond het thema 'Vakantie': enkele impressies

Op vraag van de dienst Vakantieparticipatie zette Move2Create een dansproject op met buurtwerking 't Lampeke. Elke woensdagvoormiddag van december 2013 kwamen deelnemers samen om het thema 'vakantie' te verkennen via dans en beweging. Axiomnieuws maakte hierover enkele prachtige artikels die helemaal de ervaring van dit project weergeven.

Ben je benieuwd naar de impressies van de deelnemers zelf en welke nieuwe vormen van vakantie zij ontdekten? Lees dan hier hun verhaal. De meerwaarde van dit project voor Sofie Giedts, buurtwerkster bij 't Lampeke, is dat op deze manier de afstand tussen haar en de buurtbewoners wegviel. Wil je meer hierover lezen, ga dan naar haar verhaal.

Wat mij vooral zelf bijblijft, is dat je door samen te bewegen mensen snel kan leren kennen en dat je zo tot echte ontmoetingen kan komen. Niet alleen de deelnemers onderling hebben dit ervaren maar ook ik heb hun echt mogen ontmoeten. Hoe ik het project persoonlijk heb ervaren, kan je lezen in mijn ervaringen.

Dit alles was mogelijk dankzij de innovatieve aanpak van de dienst Vakantieparticipatie. Diensthoofd Marianne Schapmans vertelt hier hoe zij steeds ruimte creëren voor de magie van het moment.

Binnenkort laat ik jullie ook meegenieten van de documentaire van dit project die Dieter Deswarte hierover maakte. Hoe deze Londense filmmaker dit heeft beleefd, lees je in zijn artikel. De première van deze documentaire is echter voorzien op het jaarlijks Forum van Vakantieparticipatie op 23 januari 2014.

Ik hoop dat het mensen en organisaties kan inspireren om dans en beweging verder te verkennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten