Nieuw dansproject van start in samenwerking met 't Lampeke

Sinds 22 oktober 2014 is weer een nieuw dansproject opgestart in samenwerking met 't Lampeke, een buurtwerking in Leuven. Het project is getiteld: Voorbij het denken... elkaar ontmoeten in beweging. In elke sessie worden deelnemers uitgenodigd om elkaar eens te ontmoeten op een andere manier en elkaar te leren kennen via dans en beweging. In elke sessie wordt er samen geëxperimenteerd en gecreëerd rond een bepaald thema. Spelen staat daarbij voorop.

Deze voormiddag was het thema 'ik en de ander'. Heel bijzonder om te zien hoe de deelnemers geleidelijk meer van zichzelf ontdekten en dit net in interactie met anderen. De ander als spiegel en als richtingaanwijzer voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Na een oefening in oogcontact formuleerde een deelnemer het zo: "Ik kom mijn sterke punten tegen maar ook mijn leerpunten. Ik pak deze zeker mee naar mijn dagelijks leven en weet waarop ik wil verder werken." Fijn om te zien welk effect het werken met je lichaam kan hebben.

Het was een zeer persoonlijke sessie waarbij ik zelf ook weer de kracht van dans en beweging kon ervaren maar eveneens de kracht van verbinding. Jezelf laten zien, zonder maskers, in al je kwetsbaarheid aan anderen is zeker geen evidentie. En daarom vind ik het ook zo knap hoe 't Lampeke telkens mensen warm maakt om mee in dit verhaal te stappen en dit samen te beleven. Steeds sta ik verbluft van het enthousiasme van buurtwerkster Sofie Giedts om steeds opnieuw mensen hierin te betrekken. Zo'n hartelijkheid maakt me blij.

Samen met de deelnemers bepaalden we ook het thema van de volgende bijeenkomst op 3 december: dansen met je innerlijk kind - ruimte maken voor speelsheid, creativiteit en spontaniteit dus. Wil je zelf mee komen dansen met de buurtbewoners? De sessies gaan om de 14 dagen door bij Fabota, Ridderstraat 33 te Leuven. Ontvangst is voorzien vanaf 9u. We starten rond 9u30 en werken tot 12u. Je bent van harte welkom!

Ik kijk alvast uit naar de volgende ontmoeting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten