Meest memorabele momenten van Move2Create uit 2014

2014 was het eerste volledige jaar dat Move2Create bestond. Het heeft me heel wat mooie momenten opgeleverd waar ik heel dankbaar voor ben.

Om jullie een zicht hierop te geven, geef ik hieronder een overzicht. Dank aan iedereen die dit mogelijk maakte, zijn energie deelde op één van deze momenten en mee ervoor zorgde dat ik dit kan meenemen in mijn rugzakje op weg naar een nieuw jaar.

Ik wens jullie een fijn 2015 en dat het komend jaar minstens evenveel leuke momenten van dans & beweging mag brengen voor jullie als in 2014.
 
Spannendste moment: het personeelsfeest van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap.
Na eerst 20 VAPH-personeelsleden op te leiden tot “dansfacilitatoren” creëerden we samen met alle 200 personeelsleden een reuzeflashmob in Stayen, het voetbalstation van club STVV in Sint-Truiden. Spannend of het droog zou blijven en of iedereen mee zou participeren maar dankzij het enthousiasme van de 20 YOLO-ambassadeurs werd dit een meer dan geslaagd moment.

Warmste moment: de Dance Walk in Leuven op de Dag van de Ideeën (Flanders DC).
Niet alleen warm vanwege de zon maar ook vanwege de hartelijkheid waarmee iedereen heeft meegedanst en mensen onderweg ook mee begonnen te dansen: kippenvel! Je kan de videoclip ervan bekijken op https://www.youtube.com/watch?v=XnZ1WwXhzm0.

Grootste moment: 500 man in beweging brengen in Sportoase.
Dit was de apotheose van het dansproject dat ik bij ’t Lampeke begeleidde in opdracht van Toerisme Vlaanderen, dienst Vakantieparticipatie. Na het tonen van de documentaire (https://www.youtube.com/watch?v=jeSeCIiuEwE) lieten we de aanwezigen op het jaarlijks forum zelf aan de lijve de effecten van vakantie ervaren.

Avontuurlijkst moment: de tweedaagse workshop “Spelen Durven Doen”.
Samen met Marjolein Ools van Kwadraet (www.Kwadraet.be) gaf ik in 2014 voor het eerst een tweedaagse workshop voor volwassenen om meer spel te brengen in hun dagelijkse werk en leven. Het werden 2 avontuurlijke dagen waarbij we samen met alle deelnemers het programma al spelend hebben vormgegeven. Ons enthousiasme hierrond werd ook gezien door het Nieuwsblad:  http://www.kwadraet.be/pdf/weekendeditie_spelen_hln.pdf.

Wetenschappelijkst moment: presentatie over creatieve processen op de BVCT-studiedag.
In het kader van het thema “Wat is ons verhaal?” presenteerde ik op de studiedag van de Belgische Vereniging voor Creatieve Therapie (http://www.bvct-abat.be/) de resultaten van het actie-onderzoek dat ik heb gedaan bij het performance project Surface. De presentatie kan je terugvinden op http://www.slideshare.net/stephanmarchant/presentatie-creatieve-processenbvct-studiedag-7-mei-2014.

Grootste VIP-moment: de royal selfie.
Naar aanleiding van de flashmob die ik organiseerde samen met VZW Habbekrats voor Koning Albert II en Koningin Paola op de Grote Markt van Brussel, mocht ik hen ook persoonlijk ontmoeten. Wegens een overhandiging van een bloemenkrans en het nemen van een selfie werd dit ineens ook opgepikt door de pers. Een korte reportage hierover kan je vinden op http://vtm.be/royalty/een-selfie-met-albert-en-paola alsook een artikel op http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20140319_01033053.

- 7 januari 2015 -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten