Creëer samen met anderen een heuse flashmob

Hou je van verrassingen?
Ben je verzot op dans en beweging?
Ontmoet je graag nieuwe mensen?
En wou je altijd al eens een flashmob vormgeven?
Dan is dit je kans!

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe vrijetijdscentrum op de Koninklijke Moestuinsite in Tervuren plannen we een heuse flashmob. Tijdens het openingsweekend van 8, 9 en 10 januari 2016 wordt de nieuwe locatie op een feestelijke manier ingehuldigd. Deze verrassingsact zal daar een onderdeel van zijn!

Nu zijn we op zoek naar een kerngroep van enthousiastelingen die gezamenlijk deze flashmob in elkaar willen steken.

Wat is een flashmob?
Een flashmob is een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt. Het is een energieke activiteit die het uiterste uit het publiek weet te halen. Dit begint vaak bij 1 persoon en breidt zich uit. De mensen om hen heen weten niet dat de groep bij elkaar hoort en verwachten dus niets. Een flashmob duurt vaak kort, niet meer dan tien minuten. Als het afgelopen is doet iedereen of er niets aan de hand is en loopt rustig weg.

Waarom een flashmob?
De meest voor de hand liggende reden is het overbrengen van enthousiasme en energie. Dit kan zijn door middel van een kussengevecht, een gesynchroniseerde dans, een gezamenlijk uitgevoerde beweging of juist het tegenovergestelde; een grote groep mensen die uit het niets bevriezen! Het gaat erom een ervaring te creëren voor het publiek die blijft hangen. Voor inspiratie kan je alvast eens op YouTube kijken.

Hoe deze flashmob creëren?
Tijdens 4 bijeenkomsten ga je samen met anderen stap voor stap jullie flashmob creëren. Dit gebeurt onder begeleiding van Stephan Marchant die jullie hierin zal coachen. Je zal de flashmob eerst ontwerpen, dan oefenen en vervolgens uitvoeren. De groep neemt zelf de verantwoordelijkheid op voor het organiseren van de flashmob en het eindresultaat. De flashmob vindt plaats op één van de drie dagen van het openingsweekend (8-9-10 januari). Wanneer precies spreek je gezamenlijk af met de groep.

Concrete info:
- Doelgroep: iedereen van 18 tot 99 jaar. 
- Data van bijeenkomsten: 4 maandagavonden (30 november 2015, 7 & 14 december 2015 en 4 januari 2016).
- Locatie: Pachthof Stroykens, Merenstraat 19, 3080 Duisburg.
- Inschrijven kan via VormingPlus.

Ik kijk alvast uit naar het eindresultaat.

- 30 september 2015 -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten