Dans als verbinding: een korte documentaire over het creatief proces van Hilde & Martin

Een inzage in het creatief proces van Hilde & Martin.

Het afgelopen jaar heb ik het voorrecht gehad intensief te mogen samenwerken met Hilde & Martin. Als afstudeerproject van hun Epeca-opleiding (European Psycho-Energetic Coaching Association) wilden zij een performance van dans en beweging maken die hun groeiproces en relatie weerspiegelde. Ze vroegen mij om hen te begeleiden in dit creatief proces. 

Ik noem het een voorrecht omdat het zo bijzonder was van dichtbij te zien hoe een koppel samen op zoek gaat, steeds weer opnieuw, naar manieren om zich te verbinden met elkaar, om elkaar te begrijpen en om zich telkens te tonen aan elkaar, in al hun facetten. Ik heb Hilde & Martin 8 maanden mogen begeleiden in hun creatieve zoektocht waarbij telkens het lichaam centraal stond. Samen dansen, bewegen, reflecteren, experimenteren en creëren waren onderdeel van dit proces. Het was heel inspirerend om te zien hoe ze sessie na sessie nieuwe manieren zochten én vonden om elkaar (nog) beter te begrijpen en aan te voelen. 

Op 14 juni 2015 vond de performance plaats die het resultaat was van hun creatief proces. In een performance van beweging en spel, als een dans van yin en yang, toonden ze de patronen die hun in hun relatie scheiden en verbinden. In een opeenvolging van dans, verhaal en muziek toonden ze hoe ze groeiden van afhankelijkheid van elkaar naar vrijheid in aanhankelijkheid.

Dans als verbinding.

De documentaire 'Dans als verbinding' is een weergave van het creatief proces van Hilde & Martin, met dank aan documentairemaakster Elisa Kint. Hierin vertellen Hilde & Martin hoe ze dit proces hebben beleefd en hoe ze gegroeid zijn, als persoon en als koppel. Je ziet eveneens enkele delen van de performance zelf. Daarnaast hoor je ook het publiek aan het woord en ontdek je welke impact hun performance had op de aanwezigen.

Deze documentaire is het verhaal van een gezamenlijke zoektocht naar een nieuwe taal in de relatie. Ik hoop dat het jullie evenveel kan inspireren als alle betrokkenen tot nu toe.



Mijn wensen voor jullie het komende jaar.

Met het nieuwe jaar voor de deur geef ik jullie ook graag nog mijn persoonlijke wensen mee en daarbij laat ik me graag inspireren door bovenstaand verhaal.

Ik wens voor iedereen dat 2016 een jaar mag zijn van:
- hartelijke ontmoetingen
- speelse momenten
- samen zoeken
- samen ontdekken
- zorgeloos dansen
- spontane lachbuien
- durven kwetsbaar zijn
- en vooral: jezelf durven en kunnen tonen, in al je facetten.

Maak er een feest van, iedere dag! Ik wens het elk van jullie, van harte.

Tot in 2016!

Stephan


- 29 december 2015 -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten