Love in the air: een documentaire van het Valentijnsproject 2016

Een inzage in het creatief proces.
Op 21 oktober 2015 verscheen de oproep van het Valentijnsproject. Gezocht: mensen die hun geliefde willen verrassen met een persoonlijke dans. De eerste reacties stroomden al snel binnen: inspirerend, prikkelend, uitdagend, verrassend, origineel. Er kwamen echter ook vele vragen: kan ik mijn partner hiervoor opgeven? moet je echt een partner hebben? is het dan de bedoeling om pasjes te leren? wat als je partner niet komt? enz. Het was fijn om te zien wat het idee alleen al teweeg bracht bij vele mensen. Iedereen heeft dan ook wel iets met het thema van liefde, nietwaar?

Uiteindelijk gingen we met de groep van start op 9 december 2015. Iedereen had zijn eigen persoonlijke reden om zich te engageren in dit project. Leuk te merken hoe divers de beweegredenen waren van iedereen. De eerste 4 weken gingen we aan de slag met verhalen, persoonlijke voorwerpen, eigen muzieknummers, ... die voor ieder individueel van betekenis waren. Via dans en beweging gingen de deelnemers hiermee aan de slag. Al experimenterend en improviserend kwamen ze zo week na week geleidelijk tot de essentie van hun eigen verhaal. Nadien lag de focus op het vertalen van deze boodschap in een concreet product. Keer op keer stond ik versteld van de creativiteit van de deelnemers en vooral de overgave om zich volledig te geven in dit creatief proces.

Love in the air.
Op 14 februari 2016 was het dan zover. De partners werden naar het STUK in Leuven gelokt met een gouden enveloppe en daar kregen ze elk de verrassing van hun leven: een heuse performance van hun geliefde. Het was bijzonder te zien hoe elk zich tijdens de performance toonde in zijn/haar kracht, creativiteit, kwetsbaarheid en authenticiteit. Nog meer bijzonder was het om te zien wat dit teweeg bracht in relatie met de partner en bij de partner zelf. Ontroerend!

De documentaire 'Love in the air' is de weergave van het Valentijnsproject, met dank aan Dieter Deswarte en Elisa Kint. In deze documentaire hoor je de deelnemers aan het woord en krijg je ook een korte inkijk in elke performance. Daarnaast kom je te weten hoe de partners reageerden en wat een effect het op hen had. Laat je meenemen in hun verhaal en geniet!Let's spread love.
'Love in the air' is het verhaal van mensen die op zoek zijn gegaan naar manieren om hun liefde te tonen op de meest oprechte manier, namelijk via hun eigen lichaam. Ik hoop dat het jou ook kan inspireren om zelf op zoek te gaan naar manieren om je geliefde, je vrienden, je familie, je buren, je collega's, ... te zeggen 'ik zie je graag', op eender welke manier.

Let's spread love. That's what the world needs now.


En natuurlijk ook een beetje dans. :-)

- 21 april 2016 -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten