Op naar een inspirerende zomer!

De zomer is begonnen! Aan het weer is het nog niet te zien maar ik voel dat het tijd is om te genieten, samen te zijn met vrienden en ook nieuwe inspiratie op te doen voor toekomstige initiatieven.

Zelf ga ik deze zomer een driedaagse Portrait summer workshop volgen bij het Tamalpa Institute UK. Daar zal ik gedurende 3 dagen worden ondergedompeld in de methodiek van Life/art Process. Deze methodiek laat je toe om je eigen verhalen op een kunstzinnige manier te exploreren. Het is een benadering die levenservaringen hanteert als een bron voor artistieke expressie. De basisfilosofie ervan is heel simpel en toch diepgaand: echte ervaringen uit je leven zijn voedend voor het kunstwerk dat je maakt (een dans, tekening, schilderij, gedicht, masker, ...) en ook omgekeerd geeft je kunstwerk je handvaten om om te gaan met levensissues. Zoals George Bernard Shaw reeds zei: 'om je gezicht te zien gebruik je een spiegel, om je ziel te zien een kunstwerk'.

Deze manier van werken sluit naadloos aan bij die van Move2Create. Ook in mijn eigen workshops & projecten reik ik thema's aan die mensen vervolgens verkennen via dans & beweging. Telkens staat de wijsheid van het lichaam daarbij centraal en leren deelnemers luisteren naar de lessen die diep verscholen zitten in hun lijf.

Ik hoop dat jullie zelf deze zomer ook tijd mogen vinden om contact te maken met diegene die belangrijk zijn voor jullie zelf en ook om contact te maken met je eigen lichaam.

Om deze blog af te sluiten citeer ik graag Anna Halprin, oprichtster van het Tamalpa Instituut:

Movement has the capacity to take us to the home 
of the soul, the world within for which we have
no name. Movement reaches our deepest nature,
and dance creatively expresses it. Through dance,
we gain new insights into the mystery of our lives.
When brought forth from the inside and forged by
the desire to create personal change, dance has the
profound power to heal the body, psyche and soul.


Geniet ten volle van de zomer!

- 22  juni 2016 -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten