THE BOX heeft jouw stem nodig!

Enkele maanden geleden lanceerden Stad Leuven en Tofsport een projectoproep om Leuven nog vitaler te maken. Daarom gingen ze op zoek naar nieuwe initiatieven die sport en technologie combineren en meer mensen aan het bewegen krijgen. Dit klonk als muziek in de oren! Na een eerste bijeenkomst tussen Move2Create en het e-Media Research Lab van KU Leuven (campus Groep T) werd dan ook al heel snel het projectidee van THE BOX geboren.

THE BOX is een interactieve installatie die mensen wil verrassen en stimuleren om in beweging te komen. Het is een plek waar je samenkomt met bekende en iets minder bekende mensen om samen te dansen en bewegen. THE BOX wil jou op een laagdrempelige manier het plezier van bewegen (terug) laten ontdekken.

THE BOX is een afgesloten ruimte op een publieke locatie die toegang geeft aan één tot vier mensen. Binnen in THE BOX word je aangezet om op je eigen manier in beweging te komen. THE BOX werkt daarvoor met verschillende sensoren en prikkels: geluiden, lichten, beelden, ... Deze stimuli zijn vrij te interpreteren en laten je toe een eigen invulling te geven aan jouw ervaring. Hoe je reageert op de prikkels, bepaalt de volgende prikkels.

THE BOX gaat uit van een belangrijk principe: iedereen kan dansen! In THE BOX staat respect voor ieders eigenheid dan ook centraal. Jij kan in THE BOX helemaal bewegen zoals jij dat wil. In THE BOX krijg je de kans om je op jouw persoonlijke manier uit te drukken. Alles wat gebeurt in THE BOX, blijft in THE BOX. Misschien wil je je alleen uitleven in THE BOX of net samen met enkele vrienden, je moeder of een verre neef de ervaring induiken. Jij beslist zelf met wie je deze ervaring wil delen. Wie weet maak je wel kennis met iemand nieuw. Een kleine impressie hiervan zie je op onderstaand filmpje.Je kan het allemaal binnenkort ontdekken, als we jouw stem ontvangen! Twaalf projecten overleefden nu reeds de eerste selectieronde, waaronder het projectidee van THE BOX. In de tweede ronde zal een vakjury alle projecten beoordelen met input van het grote publiek. En daarvoor hebben we jouw steun nodig! Op Leuven vitale stad maak je kennis met alle projecten en kan je je stem uitbrengen op de initiatieven.

Jouw stem voor THE BOX is heel belangrijk! De zeven winnende projecten ontvangen een mooie startbonus van maximaal 50.000 euro. Het zou geweldig zijn mochten we het concept van THE BOX kunnen uitwerken om op die manier zoveel mogelijk mensen het plezier van bewegen te laten ontdekken.

Laat THE BOX tot leven komen en stem nu op Leuven vitale stad en wie weet komt THE BOX dan ook binnenkort bij jou langs! Stemmen kan tot en met vrijdag 30 juni 2017.

Alvast heel erg bedankt voor je steun en jouw stem!

- 19 juni 2017 -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten