Embodiment? Embodiment!

Meer en meer merk ik dat mijn werk draait rond 'embodiment'. Logisch dat mensen dan ook regelmatig vragen: ja, maar wat houdt dat nu net in?

Allereerst vind ik dat we in onze Nederlandse taal niet ver komen als we het woord vertalen. En dus gebruik ik ook (tot nader order) het Engelse woord. Dekt voor mij meer de lading.

Als antwoord op de vraag geef ik hierbij alvast een richting. In Engeland is Mark Walsh en de hele community rond hem gestart met het veld van embodiment in kaart te brengen. Zijn nieuw Embodiment book verschijnt over een paar maanden. Superboeiend vind ik dat! Hieronder een overzicht van het huidige werkveld dat ze in kaart brachten. Een on-going process uiteraard maar wel heel boeiend om te zien. Het duidt er voor mij op dat vele verschillende disciplines rond dit topic actief zijn, elk op hun eigen specifieke manier.Het veld van embodiment komt vanuit vele verschillende bronnen (hierboven zijn er 7 grote opgenoemd) en het bevat uiteraard veel. Bovenstaande is dan ook een poging, zeker niet exhaustief, om het eenvoudig in kaart te brengen. Uiteraard kan alles gebeuren in een 'embodied' manier (met lichaamsbewustzijn en met zelfontplooiing als focus) maar er zijn wel grote invloeden en moderne applicaties te onderscheiden. Embodied monopoly spelen bijvoorbeeld is zeker mogelijk maar dat is uiteraard niet in scope. :-)

Ik vind het in ieder geval boeiend dat ik zie dat meer & meer het lichaam een plaats begint te krijgen in diverse contexten, iets wat ik enkel kan toejuichen. Als we met z'n allen meer verbonden zijn met ons lichaam en trouw blijven aan de signalen dat het ons geeft, zijn we volgens mij al goed op weg voor een authentiek én gelukkig leven.

- 11 september 2019 -


Geen opmerkingen:

Een reactie posten