Home


Welkom op de site van de VZW Move2Create!

Move2Create is een creatieve praktijk van menselijke groei en verbinding waar volwassenen zichzelf & de ander ontdekken via dans en beweging. In alle initiatieven staat het creatieve proces van deelnemers centraal. Volwassenen worden steeds aangemoedigd om hun eigenheid te ontdekken en zichzelf te uiten op hun unieke manier. Vanuit deze persoonlijke benadering is het doel om mensen bij elkaar te brengen om samen vanuit echtheid te creëren, ervaringen te delen en plezier te beleven met het lichaam als werkinstrument.

Onze huidige maatschappij hecht veel belang aan rationaliteit, efficiëntie en resultaatgerichtheid. Er is vaak weinig tijd en ruimte voor verstilling, verdieping, verwondering en verbinding. VZW Move2Create kiest er daarom resoluut voor de mens en diens creativiteit centraal te stellen.

Stephan Marchant, bezieler van Move2Create: “Ik hou ervan om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Sinds mijn opleiding van dans- & bewegingstherapie besef ik dat het lichaam een goede toegangspoort is voor mensen om hun eigen kracht te ontdekken én zich te verbinden met anderen. Door met een open en nieuwsgierige blik van het ‘niet weten’ erin te stappen, ontstaat er vaak een nieuwe beweging bij de deelnemers.”

Move2Create organiseert zelf of op vraag verschillende initiatieven om dit te bereiken: éénmalige workshops van dans & beweging, workshopreeksen, creatieve groeitrajecten en persoonlijke-performanceprojecten. Daarnaast ontwerpt de VZW ook creatieve interventies, bedenkt vernieuwende concepten en deelt expertise via bijscholingen, supervisie, mentoring en publicaties.

Alle initiatieven worden gekenmerkt door onderstaande bouwstenen (meer info hierover vind je bij op maat):
  • Empowerment. 
  • Verbondenheid. 
  • Playfulness. 
  • Creatief proces.
Op deze site kan je alle informatie over gerealiseerde en nieuwe projecten, workshops en het aanbod op maat bekijken. Onder Projecten vind je enkele filmpjes over afgelopen projecten met getuigenissen van deelnemers. Dit geeft je een beeld van de manier van werken alsook de beoogde effecten. Bij Wie is Move2Create? kom je meer te weten over mijn persoonlijke achtergrond.

Je kan ons eveneens volgen op de Facebook-pagina voor inspirerend materiaal rond thema's als dans & beweging, lichaamsgericht werken, persoonlijke groei, creatieve processen, playfulness en menselijke verbinding.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!Geen opmerkingen:

Een reactie posten