Home


Welkom op de site van de VZW Move2Create!

Move2Create is een creatieve praktijk van menselijke groei en verbinding waar volwassenen zichzelf & de ander ontdekken via dans & beweging. In alle initiatieven staat het creatieve proces van deelnemers centraal. Volwassenen worden steeds uitgedaagd om hun eigenheid te ontdekken en zichzelf te uiten op hun unieke manier. Vanuit deze persoonlijke benadering is het doel om mensen bij elkaar te brengen om samen vanuit echtheid te creëren, ervaringen te delen en plezier te beleven met het lichaam als werkinstrument.

Alle initiatieven worden gekenmerkt door onderstaande bouwstenen:
  • Procesgericht. Ik wil mensen meenemen op avontuur, samen met hen op pad gaan, nieuwsgierig en met durf voor het ‘niet weten’. Het proces is belangrijker dan het resultaat: door met volle goesting nieuwe perspectieven te exploreren en toe te laten verschijnen (verrassende) oplossingen. Experimenteren en reflecteren staan hierbij centraal, met respect voor ieders grenzen.
  • Empowerment. Ieder van ons is uniek. We hebben elk een eigen verhaal, een unieke combinatie van talenten, eigenschappen, interesses, motivaties, dromen, aspiraties, gedachten, angsten, … Ik wil ontmoetingsplaatsen creëren waar mensen zichzelf mogen en kunnen zijn & zich bewust worden van hun unieke innerlijke kracht. Daarbij hanteer ik een holistische mensvisie.
  • Verbinding. Deze pijler gaat over dialoog en community. In alle projecten staat ontmoeten centraal, zodat er een connectie wordt gecreëerd van mens tot mens. We doen het samen en samen maken we het verschil! Daarbij gaat er steeds aandacht naar het delen van verhalen en betekenisgeving.
  • Playfulness. Deze bouwsteen heeft te maken met plezier, vitaliteit en creativiteit. Het gaat over loslaten, ervaren, beleven, dansen, bewegen, … Simpelweg gewoon weer jezelf onderdompelen in een bad van spel en vrije expressieZoals Brian Sutton-Smits al zei: “the opposite of play is not work, the opposite of play is depression”.
Op deze site kan je alle informatie over gerealiseerde en nieuwe performance projecten, workshops en het aanbod op maat bekijken. Je kan ons eveneens volgen op de Facebook-pagina voor inspirerend materiaal rond thema's als dans & beweging, lichaamsgericht werken, persoonlijke groei, creatieve processen, playfulness en menselijke verbinding.

Onder Projecten vind je enkele filmpjes over afgelopen projecten met getuigenissen van deelnemers. Dit geeft je een beeld van de manier van werken alsook de beoogde effecten. Bij Wie is Move2Create? kom je meer te weten over mijn persoonlijke achtergrond.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!Geen opmerkingen:

Een reactie posten