Workshops


Aanbod


Online play session "Play, Move, Dance: The story of your body" (12 juni 2020 - 17.00 CET).
During this creative workshop, doing and experiencing are key. In this session you will go
on a personal research together with others, using your body as a guiding tool. Through
playful movement assignments you will discover how your body moves and which story it
brings to life. The easy-to-do creative assignments enable you to experience more energy,
joy & flow in your body. This energizing session allows you to (re)connect with your body’s
wisdom, playfulness & aliveness and to connect with others in your authentic way.

In this workshop, your body is the instrument to make connection with yourself and others.
It’s all about your personal experience and your inner dance process. This session is about
making contact with your authenticity and your own creativity, not about performing the
perfect dance. Dancing, moving, playing and experimenting gives you insight into your own
unique way of expression and offers you the opportunity to express your inner story.

Check https://giocosamentefestival.eu/ for further info and registration.

Creatief weekend "Play, Move, Dance: The story of your body" (7-9 februari 2020).
Tijdens dit creatief verdiepingsweekend staan het doen en ervaren via jouw lichaam centraal. In deze 3-daagse ga je op persoonlijk onderzoek samen met anderen met je lichaam als wegwijzer. Door middel van speelse bewegingsopdrachten ontdek je hoe je lichaam beweegt, welk verhaal je lichaam tot leven brengt en hoe je samen met anderen kan creëren. Doorheen het weekend proef je van eenvoudige creatieve opdrachten waardoor je meer energie, vreugde & flow in je lichaam ervaart. De activerende sessies stellen je in staat om jezelf (opnieuw) te verbinden met je lichamelijke wijsheid, speelsheid & levendigheid en contact te leggen met anderen op jouw authentieke manier.

In dit weekend is jouw lichaam het instrument om jezelf te ontdekken en verbinding te maken met anderen. De focus wordt daarbij gelegd op jouw persoonlijke beleving en je innerlijk dansproces. Deze 3-daagse gaat over contact maken met jouw authenticiteit en eigen creativiteit, niet om het uitvoeren van de perfecte dans. Het dansen, bewegen, spelen, experimenteren en creëren geven je inzicht in je eigen unieke manier van expressie en bieden je de mogelijkheid je innerlijke verhaal naar buiten te brengen.

Er zullen zowel individuele als partner- en groepsexploraties zijn. Naast dans, beweging en spel komen er ook andere creatieve expressievormen aan bod zoals schrijven, tekenen en stem om de ervaring te verrijken. Telkens wordt er ruimte gemaakt voor reflectie, ervaringsuitwisseling en dialoog.

Enkele citaten van vorige deelnemers:
"Fijn om mezelf via dans en beweging te laten zien zoals ik ben.”
"Dit was het mooiste cadeautje dat ik mezelf in jaren heb gegeven."
"Op een creatieve manier tijd maken voor mezelf om te ontstressen."
"Move your body and enjoy! Gewoon proberen en er van genieten."
"Opnieuw in contact komen met mezelf en mijn eigen intuïtie vinden."
"Creëren maakt me altijd gelukkig, samen met anderen iets maken.”

Dit creatief dans- & bewegingsweekend wordt begeleid door Stephan Marchant, bezieler van de VZW Move2Create. Annemie Maes is de gastvrouw die eigenhandig de plek Drogenhof creëerde. Zij zal voor ons heerlijke vegetarische en biologische maaltijden voorzien.

Alle info kan je vinden op het Facebook-event.

Start: vrijdag 7 febr ’20 om 18u – Einde: zondag 9 febr ’20 om 17u.

Groepsverblijf Drogenhof
Drogenhof 51, 3210 Lubbeek
www.drogenhof.be

Prijzen en registratie:
400 euro/eigen kamer met eigen badkamer
325 euro/tweepersoonskamer (met aparte bedden) met eigen badkamer
275 euro/twee- of driepersoonskamer (met aparte bedden) en gedeelde badkamer

Deze prijs omvat alle workshops begeleid door Stephan, 2 overnachtingen, alle maaltijden en het gebruik van de volledige accommodatie met zaal en tuin gedurende het hele weekend. Wie verkiest geen eigen lakens mee te brengen, kan dit reserveren aan 15€pp.

Registratie enkel via mail via annemie@drogenhof.be. Bij haar kan je ook terecht met je praktische vragen. Voor info over het programma, kan je terecht bij stephanmarchant@hotmail.com.

Speelse workshopreeks dans (16/23/30 mei en 6 juni 2019).
In deze actieve workshopreeks voor volwassenen staat het plezier van bewegen centraal. Via speelse en eenvoudige creatieve opdrachten van dans en beweging maak je contact met jouw creativiteit en voel je direct meer energie. Duik in de ervaring en ontmoet andere personen op een speelse manier. Kom en ontdek je eigen speelsheid: beweeg een beetje, shake een beetje en lach veel. Let's dance!

Elke workshop vindt plaats op donderdagavond van 19u30 tot 22u in Boortmeerbeek.
Inschrijven kan via Vormingplus Oost-Brabant.

Talent in actie! (datum conferentie nader te bepalen).
Deze workshop vindt plaats op de Dance@Work-conferentie in Utrecht. Hierin dagen Simone Kleinlooh & Stephan Marchant jou uit met hun workshop ‘Talent in actie’ om via beweging jouw sterktes te ontdekken. In het bedrijfsleven ligt veelal de nadruk op de cognitieve linkerhersenhelft die o.a. staat voor actief en logisch nadenken, keuzes maken en multitasking. Er is doorgaans minder aandacht voor de emotionele rechterhersenhelft die o.a. je creativiteit, verbeelding en je talenten aanstuurt. Dit verwaarlozen kan leiden tot desinteresse, vermoeidheid en op termijn burn-out. Voldoende zintuiglijke ervaringen (zoals dansen) dragen bij tot meer verbinding tussen beide hersenhelften en creëren energie, inspiratie & piekervaringen. In deze workshop gaan deelnemers dit alles op een laagdrempelige en ontspannen manier ervaren. De eigen kwaliteiten en talenten worden al bewegend en dansend zichtbaar. De deelnemers gaan aan het einde van de workshop naar huis met concrete tools om talentgericht te werken vanuit hart én hoofd.

Creatieve workshop dans & beweging (22 april 2017).
In het kader van Amateurama 2017 biedt Move2Create op zaterdag 22 april 2017 een creatieve workshop van dans & beweging aan.

Play, move and dance: Discover your playfulness through your body! (30 maart 2017).
In deze dynamische workshop werk je actief met je lichaam en onderzoek je je eigen playfulness door dans en beweging. Deze workshop vindt plaats in Denemarken, tijdens het festival van playfulness CounterPlay.

Creatieve flow. Als je lichaam zou spreken, wat zou het dan zeggen? (1 juni 2016)
In deze workshop zullen deelnemers een creatieve flow ervaren van dansen, bewegen, tekenen, schrijven en stemgebruik. Deze workshop is onderdeel van de BVCT-studiedag die inzoomt op het creatief therapeutische proces met actie & reflectie als uitgangspunt.

Creatieve dansreeks 'Ontdek je innerlijke artiest' (5 woensdagavonden april/mei 2016)
Door middel van speelse bewegingsopdrachten ontdek je in deze reeks hoe je je lichaam kan bewegen, welk verhaal je lichaam tot leven brengt en hoe je samen met anderen kan creëren. Je verkent je eigen creativiteit door middel van dans en beweging. Tijdens de sessies proef je van eenvoudige creatieve opdrachten waardoor je meteen meer energie voelt, makkelijker beweegt en vreugde & flow in je lichaam ervaart. Deze activerende sessies stellen je in staat om jezelf (opnieuw) te verbinden met je lichamelijke wijsheid, speelsheid & levendigheid en contact te leggen met anderen op een speelse manier. In elke workshop staat telkens een ander thema centraal. Zo bieden de workshops je de mogelijkheid om jezelf te leren kennen op een creatieve manier. De reeks gaat over het ontdekken van jouw beweging(en), niet om het uitvoeren van de perfecte dans. Het gaat om jouw dans. In deze workshops kan iedereen dansen! Het gaat over plezier, beleving en creatieve expressie. Duik in de ervaring, ontmoet andere personen en leer elkaar kennen door je eigen creativiteit. Tijdens elke sessie zal je samen experimenteren en creëren. Spel is daarbij steeds het belangrijkste ingrediënt.

Work hard, play hard! (20 april en 2 mei 2016).
Iedereen heeft al wel eens de kracht van 'playfulness' ervaren. Het is een kracht die je in staat stelt om serieuze zaken om te zetten in kansen voor humor en de wereld vanuit nieuwsgierigheid en verwondering te benaderen. Tijdens deze tweedaagse ontdekken we samen tools die meer plezier genereren in het dagelijks professioneel leven. Verbeelding, nieuwsgierigheid, plezier, veerkracht, lef en een snuifje onvoorspelbaarheid zijn hierbij belangrijke ingrediënten. We gaan ervaringsgericht aan de slag. Je ontwikkelt een speelse attitude die je in staat stelt om te gaan met de vele professionele uitdagingen. Deze cursus komt tot stand in samenwerking met Kwadraet. Inschrijven kan via deze link.

Play, move and dance: Discover your playfulness through your body! (14 april 2016).
In deze dynamische workshop werk je actief met je lichaam en onderzoek je je eigen playfulness door dans en beweging. Deze workshop vindt plaats in Denemarken, tijdens het festival van playfulness Counterplay.

Creëer samen met anderen een heuse flashmob (maandagavonden, van 30/11/15-4/01/16).
Tijdens 4 bijeenkomsten ga je samen met anderen stap voor stap een flashmob creëren. De flashmob zal getoond worden tijdens het openingsweekend van het nieuwe vrijetijdscentrum in Tervuren. Verdere informatie kan je vinden op Vormingplus Oost-Brabant. Daar kan je je eveneens inschrijven.

5 creatieve workshops van dans & beweging (22/29 april en 6/13/20 mei 2015).
In deze workshopreeks staat het ontdekken van je eigen fysieke creativiteit centraal. Wil je jezelf (beter) leren kennen, anderen ontmoeten in dans & beweging en je eigen creativiteit exploreren? Dan is deze reeks iets voor jou!

Spelend werken (26 februari en 12 maart 2015).
Werken om te spelen of spelen om te werken? Waar wil jij voor gaan? Tijdens deze tweedaagse ontdek je verschillende manieren om meer spel in je eigen professioneel leven te brengen en leer je nieuwsgierig en verwonderd in het leven te staan. We gaan samen op zoek naar een juiste mix van prestaties, leren en plezier op het werk.
Dag 1 ben jij de speelvogel en ga je aan de slag met verschillende speelse werkvormen. Dag 2 ben jij de spelmaker en ontwerp je je eigen experiment. Zo ontdek je hoe je (nog) meer spel kan aanbrengen in een groep of op je werkvloer. We werken ervaringsgericht en je mag je verwachten aan huiswerk tussendoor.
Deze cursus komt tot stand in samenwerking met Kwadraet. Inschrijven kan via deze link.

In beweging zelfsturing onderzoeken (18 september 2014).
Deze workshop wordt aangeboden bij het VOV als onderdeel van de pitstop Tussen euforie en uitputting, zelfsturing als sleutel. Tijdens deze korte ervaringsgerichte workshop onderzoeken de deelnemers via hun lichaam het thema 'zelfsturing'.

Het verhaal van (Sur)Face (7 mei 2014).
Een verdiepende workshop voor dans- en bewegingstherapeuten inzake creatieve processen op de BVCT-studiedag waarbij theorie met praktijkoefeningen werd aangereikt.

Spelen? Durven?! Doen! (27 februari en 20 maart 2014).
Deze 2-daagse workshop vond plaats te Leuven voor mensen die het speelse (opnieuw) in zichzelf wilden ontdekken. Dit was een samenwerking met Kwadraet.

Op vraag


Workshops kunnen ook op vraag georganiseerd worden.
Deze hebben diverse invalshoeken. Via dans en beweging wordt er gewerkt aan volgende doelstellingen:
  • Ontdekken van creativiteit en speelsheid.
  • Verhogen van lichaamsbewustzijn.
  • Zicht krijgen op eigen talenten.
  • Creëren van een persoonlijke dans.
  • ...
Indien u hiervoor interesse heeft, kan u contact opnemen met stephanmarchant@hotmail.com.Geen opmerkingen:

Een reactie posten