Boekvoorstelling Danstherapie op 13 februari 2020 in Codarts

Een bijzondere mijlpaal voor het werkveld van danstherapeuten, vaktherapeuten, hulpverleners, beleidsmakers, cliënten, coaches, trainers, dansers, studenten en verder voor iedereen die geïnteresseerd is in de kracht van dans en beweging in veranderingsprocessen: het boek "Danstherapie, verkenningen van het werkveld" ziet op 13 februari 2020 het levenslicht! Dit boek is het eerste Nederlandstalige overzicht van zowel de theoretische grondslagen als de methodische werkwijzen van danstherapie.

Ik ben ongelooflijk trots dat ik auteur ben van één van de hoofdstukken hierin, met name "Het CECP-model: een leidraad voor creatieprocessen in de danstherapeutische praktijk". Vandaar nodig ik je dan ook van harte uit op de boekpresentatie op donderdagavond 13 februari 2020 bij Codarts, Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam.

Behalve dat het de presentatie en natuurlijk ook eerste mogelijkheid tot kopen van het boek betreft, wordt er een bijzonder programma aangeboden met lezingen en een choreografie. Het programma is als volgt vanaf 19u:
  • lezing "The neurobiology of rhythm" (Dr. Katerina Kandylaki, Universiteit Maastricht)
  • choreografie Nine van Lorand Zachar door studenten van de Bachelor Dans van Codarts
  • lezing "Over het belang van bewegingsobservatie in therapie en onderzoek" (Dr. Marja Cantell, Rijksuniversiteit Groningen).
  • lezing "Danstherapie in de Nederlandse klinische praktijk" (Dr. Rosemarie Samaritter, Codarts Rotterdam)
  • overhandiging 1e boek, boekverkoop en borrel

Met dank aan Rosemarie Samaritter, Ina Van Keulen en Nicki Wentholt voor hun ongelooflijke redactiewerk. Ik ben alvast zelf heel benieuwd naar het eindresultaat van drie jaren intensief werken hieraan. Can't wait!

- 6 februari 2020 -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten