Wie is Move2Create?Ik ben Stephan Marchant, geboren in 1978 te Leuven en bezieler van de VZW Move2Create. Als creatieve vernieuwer heb ik een passie voor mensen, beweging en playfulness. Ik hou ervan mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. 

Enerzijds uit zich dit in mijn loopbaan in Human Resources die ik voornamelijk uitgebouwd heb op terreinen als organisatiecultuur, leren & ontwikkelen en artistieke interventies. Anderzijds ben ik reeds jaren actief als creatief-procesbegeleider en dans- & bewegingstherapeut binnen Move2Create waar ik dans en beweging inzet voor menselijke groei en verbinding.


Diep in mij zit een ontdekkingsreiziger, van nature steeds nieuwsgierig naar wat er (nog) mogelijk is, naar wat anders kan, wat vernieuwend is. Door onbekende omgevingen te verkennen  en nieuwe ervaringen op te zoeken kom ik tot originele ideeën, inzichten en inspiratie die ik graag projectmatig in realiteit omzet samen met anderen. Ik kom in flow als ik in een context van vertrouwen vanuit mijn eigen sterktes een (creatieve) bijdrage kan leveren aan een groter geheel. Daarbij ben ik op mijn best als ik mensen kan inspireren en enthousiasmeren zodat zij zelf de volgende stap kunnen zetten. Ik surf daarbij graag mee op de aanwezige vibe om vervolgens een inbreng te geven vanuit mezelf en mijn persoonlijke expertise.

Woorden die mij typeren: ideeënfontein, groeimotor, nieuwfreak, sterkte-architect, zinzoeker, buikdenker, aansteker, sfeervoeler, vertrouweling en bewuste beweger.

Waarvoor mag je me steeds contacteren?
 • Faciliteren van creatieve processen en performance projecten.
 • Begeleiden van workshops dans & beweging.
 • Uitvoeren van creatieve interventies.
 • Bedenken van vernieuwende, verrassende en creatieve concepten.
 • Ontwerpen van inspirerende mensgerichte ontwikkelprogramma’s.
 • Ideeën genereren voor frisse invalshoeken in een project.
 • Mee brainstormen tijdens overleg.
 • Advies geven over leer- en ontwikkelactiviteiten.
 • Klankbord zijn omtrent menselijke verbinding & groei.
 • Nieuwe inspiratie bieden inzake leren & ontwikkelen.
 • Delen van expertise rond talentontwikkeling, playfulness, dans- en bewegingstherapie en innovatieve/ervaringsgerichte werkvormen.

Mijn basisopleiding is Toegepaste Economische Wetenschappen en Sociale & Culturele Antropologie. Ik blijf echter continu leren en mezelf ontwikkelen. Zo behaalde ik o.a. mijn certificaat van Dans- en Bewegingstherapie, Appreciative inquiry in Positive Business & Society Change en Interplay Arts & Social Change. Ik ben eveneens aangesloten bij de Belgische Vereniging voor Creatieve Therapie alsook de Nederlandse Vereniging voor DanstherapieMeer informatie over mijn achtergrond kan je terugvinden op www.linkedin.com.  

Als afsluiter nog even meegeven waar ik nog van hou (dit is een niet exhaustieve lijst 😊): een goed gesprek voeren onder vrienden, koffietjes drinken, genieten van een dansvoorstelling, helemaal opgaan in een groots concert, meegesleept worden door een film, mezelf uitleven op een dansplaat in de living, met de trein reizen, snuisteren op rommelmarkten, naar pretparken gaan, een kraslotje krabben en eclairs & bananentaart eten.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten. Geef hier jouw contactgegevens door zodat je als eerste op de hoogte bent van alle nieuwe initiatieven of volg ons via Facebook Move2Create. Tot dan(s)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten