Workshops


Aanbod


De kracht van je persoonlijk verhaal (drie-daagse van 5 t.e.m. 7 juli 2021).

Iedereen maakt zijn levensverhaal. Is dat zo? Ja, dat zegt men wel eens. Je schrijft zelf je eigen verhaal. Hoofdstuk per hoofdstuk, zegt men dan. "That the powerful play goes on and that you can contribute a verse." 

Begin juli gaat Raf Stevens met een groepje van 8 aan de slag met verhaalmetaforen en archetypes. Verhaalmetaforen en archetypes onthullen patronen en motieven van je tocht, je reis naar het beloofde land. Het zijn als het ware verborgen wijsheden die zijn opgeslagen in je creatieve onbewuste. Ze laten je dimensies zien van je dieperliggende verhaal.

Ikzelf zal vanuit het verhaal van het lichaam een bijdrage aan dit Summer Retreat doen op dinsdagvoormiddag 6 juli. Ook Yuri De Keuster (de energie van je verhaal) en Tim Verhoeven (hoe klinkt je verhaal) stappen een stukje met Raf mee in de begeleiding van deze drie-daagse.

Interesse om ook eens diep in je eigen verhaal te duiken? Heb je zin om samen te zoeken en te ervaren, naar binnen te keren maar ook naar buiten te gaan? Check dan alle info op De kracht van je persoonlijk verhaal.


Play, Move, Dance-inspiratiesessie (1 december 2020).

Update 28 oktober 2020: wegens de huidige omstandigheden wordt dit weekend geannuleerd. We hopen deze sessie opnieuw te kunnen organiseren in 2021. Bedankt voor je begrip. 

Op dinsdagavond 1 december 2020 zal Move2Create een Play, Move, Dance-inspiratiesessie geven op de Farm of Inspiration. Op deze plek stimuleren ze individuen en teams om hun grenzen te verleggen, om hun speelsheid (opnieuw) te ontdekken, en om hun creativiteit te laten rijpen en zichzelf te vernieuwen. Wil je mee komen proeven, kan je je inschrijven op bovenstaande website.


Play, Move, Dance-weekend: The story of your body (27-29 november 2020).

Update 28 oktober 2020: wegens de huidige omstandigheden wordt dit weekend geannuleerd. We hopen dit weekend opnieuw te kunnen aanbieden in het voorjaar 2021. Bedankt voor je begrip. 

In samenwerking met Drogenhof biedt Move2Create opnieuw een creatief verdiepingsweekend van 'Play, Move, Dance: The story of your body' aan. Exact 9 maanden na de eerste driedaagse gaat er dus een tweede editie door, met name van vrijdag 27 tot zondag 29 november 2020 (start vrijdag om 18u, einde zondag om 17u).

Tijdens dit creatief verdiepingsweekend staan het doen en ervaren centraal. Je gaat in deze 3-daagse op persoonlijk onderzoek samen met anderen en met je lichaam als wegwijzer. Door middel van speelse bewegingsopdrachten ontdek je hoe je lichaam beweegt, welk verhaal je lichaam tot leven brengt en hoe je samen met anderen kan creëren. Doorheen het weekend proef je van eenvoudige creatieve opdrachten waardoor je meer energie, vreugde & flow in je lichaam ervaart. De activerende sessies stellen je in staat om jezelf (opnieuw) te verbinden met je lichamelijke wijsheid, speelsheid & levendigheid en contact te leggen met anderen op jouw authentieke manier.

In dit weekend is jouw lichaam het instrument om verbinding te maken met jezelf en anderen. De focus wordt daarbij gelegd op jouw persoonlijke beleving en je innerlijk dansproces. Deze 3-daagse gaat over contact maken met jouw authenticiteit en eigen creativiteit, niet om het uitvoeren van de perfecte dans. Het dansen, bewegen, spelen, experimenteren en creëren geven je inzicht in je eigen unieke manier van expressie en bieden je de mogelijkheid je innerlijke verhaal naar buiten te brengen.

Er zullen zowel individuele als partner- en groepsexploraties zijn. Naast dans, beweging en spel komen er ook andere creatieve expressievormen aan bod zoals schrijven, tekenen en stem om de ervaring te verrijken. Telkens wordt er ruimte gemaakt voor reflectie, ervaringsuitwisseling en dialoog.


Dit creatief dans- & bewegingsweekend wordt begeleid door Stephan Marchant, bezieler van de VZW Move2Create. Annemie Maes is de gastvrouw die eigenhandig de plek Drogenhof creëerde. Zij zal voor ons heerlijke vegetarische en biologische maaltijden voorzien.

Deelnameprijs: 395 euro. Deze prijs omvat alle workshops begeleid door Stephan, 2 overnachtingen, alle maaltijden en het gebruik van de volledige accommodatie met zaal en tuin gedurende het hele weekend. Wie verkiest geen eigen lakens mee te brengen, kan dit reserveren aan 15€pp.

Registratie enkel per mail via annemie@drogenhof.be. Bij haar kan je ook terecht met je praktische vragen. Voor info over het programma, kan je terecht bij stephanmarchant@hotmail.com.Op vraag


Workshops kunnen ook op vraag georganiseerd worden.
Deze hebben diverse invalshoeken. Via spel, beweging en dans wordt er gewerkt aan volgende doelstellingen:
  • Ontdekken van creativiteit en speelsheid.
  • Zicht krijgen op eigen talenten en kwaliteiten.
  • Verhogen van lichaamsbewustzijn.
  • Versterken van de groepsverbinding.
  • Creëren van een persoonlijke dans.
  • ...
Indien u hiervoor interesse heeft, kan u contact opnemen met stephanmarchant@hotmail.com. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten